Olival Professional Hijaluron Hidrator 4H Serum | Recenzija


Beauty / Thursday, January 21st, 2021

Serumi s hijaluronskom kiselinom postali su nezaobilazni dio rutine zaljubljenika u njegu kože,  a gotovo svaki kozmetički brend uvrstio ih je u svoju ponudu. Hrvatski brend Olival donosi hijaluronski serum Hijaluron Hidrator 4H, kao dio svoje Professional kolekcije, s čak četiri različite vrste hijaluronske kiseline i drugim sastojcima koji podržavaju hidratiziranu i zdravu kožu. Više o njegovom djelovanju saznajte u nastavku!

Olival Hijaluron Hidrator 4H

O proizvodu

Olival Professional Hijaluron Hidrator 4H je serum namijenjendubinskoj hidrataciji svih tipova kože, kombinirajući četiri vrste hijaluronske kiseline i druge sastojke koji podupiru hidrataciju i jačanje zaštitne barijere kože.

Hijaluronska kiselina djeluje kao humektans, odnosno privlači vlagu u kožu. Ima iznimnu sposobnost zadržavanja vode, pa osim što hidratizira, koži pruža i puniji, glađi izgled. Može i ublažiti vidljivost finih linija pa se često spominje kao anti-age sastojak. Ipak, njezin učinak je privremen i nije usporediv s dermalnim filerima na bazi hijalurona niti učinkom retinoida na fine linije i bore. Stoga je kod seruma s hijaluronskom kiselinom potrebno imati realna očekivanja i koristiti ih prvenstveno za hidrataciju i podršku ostatku rutine, a mnogi od njih će koži, uz redovito korištenje, dati svježiji i puniji izgled.

Serumi s hijaluronskom kiselinom uglavnom sadrže nekoliko vrsta hijaluronske kiseline kako bi pružili dubinsku hidrataciju, a ne samo površinsku. Ipak, niti najmanje molekule hijaluronske kiseline ne mogu doprijeti do dermisa, već samo do donjih slojeva epidermisa.

Olival Profession Hijaluron Hidrator sadrži četiri vrste hijaluronske kiseline:  

  • Sodium Hyaluronate Crosspolymer – može zadržati 5 puta više vode od obične hijaluronske kiseline i pruža dugotrajnu hidrataciju
  • Sodium Hyaluronate – sol hijaluronske kiseline i oblik koji se najčešće nalazi u serumima; pomaže koži zadržati vlažnost
  • Sodium Acetylated Hyaluronate – pruža dugotrajnu hidrataciju i elastičnost
  • Hydrolyzed Sodium Hyaluronate – iznimno mala verzija natrijevog hijaluronata koja hidratizira dublje slojeve kože i ima bolje antioksidativno djelovanje od oblika hijaluronske kiseline veće molekularne težine. [1]

Serum sadrži i poliglutaminsku kiselinu, peptid koji je prirodno prisutan u koži i koji također djeluje kao humektans, no može zadržati više vode nego hijaluronska kiselina. Poliglutaminska kiselina stvara tanki, prozračni film na površini kože, čime sprječava gubitak vlage i omogućuje dugotrajniju hidrataciju. Poliglutaminska kiselina može usporiti djelovanje enzima hijaluronidaze. Ovaj enzim je prirodno prisutan u koži i razgrađuje hijaluronsku kiselinu, zbog čega njezin učinak u proizvodima za njegu kože nije dugotrajan (od 24 do 36 sati) pa bi kombinacija poliglutaminske i hijaluronske kiseline mogla pružiti bolju i dulju hidrataciju.

Formulacija je ojačana provitaminom B5 (pantenol) koji ima umirujuće djelovanje i jača zaštitnu barijeru kože, te ektoinom koji djeluje kao antioksidans i štiti kožu od vanjskih utjecaja, a oba sastojka doprinose hidrataciji i mekoći kože. [2]

Ne sadrži parfem.

Kako koristiti

Serum se može koristiti ujutro i/ ili navečer nakon čišćenja, na lagano ovlaženo lice, prije krema ili ulja. Kod seruma s hijaluronskom kiselinom, poželjno je prvo nanijeti hidratantni tonik, a zatim, dok je koža još vlažna, serum s hijaluronskom kiselinom te rutinu završiti kremom ili uljem koji će pomoći koži da zadrži vlažnost.

Ako koristite proizvode s AHA i BHA kiselinama, prvo nanesite njih na suhu, čistu kožu, a zatim serum s hijaluronskom kiselinom i ostale korake.

Olival_Hijaluron_Hidrator_Tekstura

Moje iskustvo

Olival Professional Hijaluron Hidrator sam koristila oko dva mjeseca, jednom dnevno. Proziran je i ima vodenastu teksturu pa se brzo upija. Nema miris.

Nanosila sam na vlažnu kožu, uglavnom nakon Balea Med tonika. Imam normalnu kožu pa hijaluronske serume koristim za održavanje hidratacije, osobito zimi, te ne očekujem veliku promjenu. Ovaj serum je dobra dopuna rutini njege kože za dodatni boost hidratacije, no obavezno je nakon njega koristiti kremu ili ulje koji će pomoći koži da zadrži vlažnost. Ne ostavlja ljepljivi osjećaj, a zbog lagane teksture odlično se slaže s ostalim koracima njege lica (ne guli se s kože i slično). Daje privremeni učinak zaglađivanje će pripremiti kožu za nanošenje i ljepši izgled šminke. Nježan je za kožu i nije mi začepio pore.

Iako nemam ništa loše za reći o ovom proizvodu, nije me osobito oduševio. Učinak seruma s hijaluronskom kiselinom mi je uglavnom vrlo sličan, pogotovo nakon isprobavanja više brendova. Od proizvoda dostupnih u drogerijama, preferiram Hada Labo Lotion No 1 Super Hydrator, za koji mi se čini da pruža više hidratacije te mi koža izgleda svježije.

Ipak, smatram da se radi o kvalitetnom proizvodu, iznimno ugodne teksture pa ga vrijedi isprobati ako ste u potrazi za hidratantnim serumom, budući da mnogima savršeno odgovara. Također, na kraju ovog posta nalazi se tag „Hidratacija“ te klikom na njega možete pročitati recenzije drugih proizvoda za hidrataciju.

Cijena Olival Professional Hijaluron Hidratora 4H je 119,90 kuna, a dolazi u količini od 30 ml.

Sastojci

Aqua, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Pentylene Glycol, Panthenol, Ectoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Polyglutamate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.