Balea MED Ultra Sensitive tonik | Recenzija


Beauty / Thursday, June 11th, 2020

Balea MED je linija proizvoda koji ne sadrže alkohol, parfeme i bojila, osmišljena posebno za osjetljivu kožu. Dnevna krema i gel za umivanje iz ove linije su mi među najomiljenijim drogerijskim proizvodima, a na police se nedavno vratio i tonik. Budući da je ponuda drogerijskih tonika, osobito bez parfema, još uvijek jako skromna, Balea MED tonik ističe se jednostavnim sastavom s kombinacijom hidratantnih i umirujućih sastojaka te povoljnom cijenom.

O proizvodu

Balea MED Ultra Sensitive tonik namijenjen je hidrataciji i jačanju zaštitne barijere kože. Mogu ga koristiti svi tipovi kože, a formulacija bez alkohola, parfema i bojila čini ga idealnim za osjetljivu kožu. Dermatološki je ispitan na vrlo osjetljivoj koži.

Balea MED tonik Recenzija

Sadrži svega osam sastojaka, i to uglavnom humektanse. Oni privlače vodu iz okruženja i donjih slojeva kože i tako pomažu hidratizirati kožu. U ovom toniku nalazi se dobro poznati humektans glicerin te pentilen glikol i škrobni hidrolizat. Sadrži i pantenol (provitamin B5), sastojak koji također djeluje kao humektans, ali i kao emolijens, odnosno omekšava kožu. Uz to, pomaže umiriti iritacije i jača zaštitnu barijeru kože. [1]

Ekstrakt krastavca ima umirujuće, emolijentno i antioksidativno djelovanje. [2, 3]

Kako koristiti

Može se koristiti ujutro i navečer, kao prvi korak nakon čišćenja lica. Ako koristite serum s hijaluronskom kiselinom, nanesite ga dok je koža još vlažna od tonika. Nakon toga bi bilo idealno nanijeti hidratantnu kremu s emolijensima i okluzivima (npr. maslaci, ulja i silikoni) koja će pomoći koži da dulje zadrži vlažnost. Ako koristite proizvod s AHA ili BHA kiselinama, prvo nanesite njega na suhu kožu nakon čišćenja, a zatim tonik i ostatak rutine.

Moje iskustvo

Balea MED tonik redovito sam koristila prije nekoliko godina pa mi je bilo drago ponovno ga vidjeti na policama. Lagana, osvježavajuća tekstura čini ga idealnim proizvodom za pripremu kože za ostatak rutine. Nanosim ga rukama, bez blazinice, lagano ga utapkavajući. Vraća vlažnost koži nakon čišćenja i tretmanskih maski te djeluje vrlo nježno i umirujuće. Kao i s većinom tonika, nisam primijetila vidljivu razliku u izgledu kože, no sviđa mi se osjećaj koji pruža i jednostavna, a učinkovita formulacija.

Mislim da bi mogao odgovarati svim tipovima kože, a svakako će biti dobra dopuna rutini ako vam je narušena kožna barijera i osjećate zatezanje nakon čišćenja lica.

Cijena tonika je oko 25 kuna za 200 ml pa se definitivno radi o isplativoj kupnji.

Sastojci

AQUA, GLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE, PANTHENOL, CUCUMIS SATIVUS FRUIT EXTRACT, SODIUM CARBOXYMETHYL BETAGLUCAN, CITRIC ACID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.