L’Adria Instant Revitalizing Serum | Recenzija


Beauty / Tuesday, July 28th, 2020

Nakon L’Adria regenerirajuće kreme, koja je središnji dio linije ovog novog hrvatskog brenda, na redu je recenzija njihovog revitalizirajući seruma s hijaluronskom kiselinom, morskim algama i kolagenom.

Napomena: Proizvod je dobiven od strane brenda, bez uvjeta i utjecaja na sadržaj recenzije. Linkovi u tekstu nisu affiliate.

 L'Adria Instant Revitalizing Serum Recenzija

O proizvodu

L’Adria Instant Revitalizing Serum je serum za trenutnu revitalizaciju kože, obogaćen algama iz Jadranskog mora i kompleksom sastojaka koji pružaju površinsku i dubinsku hidrataciju. Koži daje puniji izgled pa može ublažiti vidljivost finih linija i bora, a duljim korištenjem može poboljšati teksturu i smanjiti ljuskavosti kod dehidrirane kože.

Sadrži sastojke koji doprinose hidrataciji površinskog sloja kože – morski kolagen i hijaluronsku kiselinu visoke molekularne mase te sastojke koji pružaju dublju hidrataciju – hijaluronsku kiselinu ultra niske molekulske mase, osmolitički kompleks humektansa: betain, glicerin i pentilen glikol (prirodni).

Ovaj serum radi na principu tzv. „osmolitičke strategije“. Sadrži osmolite, sastojke koji djeluju intracelularno, pomažući stanicama da se prilagode dehidraciji ili višku vode. Tako osmoliti, osim što privlače vlagu, doprinose i uravnoteženoj hidrataciji kože. Osmoliti su vrlo česti u morskim algama i omogućavaju im da održe status hidratacije stanica u uvjetima visokog saliniteta.

Osmoliti su i aminokiseline, a jedna od najpoznatijih je betain, koja se nalazi u ovom serumu. Prirodno je prisutna u tijelu, a u kozmetičkim proizvodima doprinosi hidrataciji kože i ima umirujuće djelovanje. [1, 2]

L'Adria Instant Revitalizing Serum

Hijaluronska kiselina jedan je od najpopularniji sastojaka za njegu kože, a poznata je po iznimnoj sposobnosti vezanja vlage. Proizvodi koji ju sadrže doprinose hidrataciji kože i privremeno daju plump efekt pa koža izgleda zaglađenije. Ona nema dugoročno anti-age djelovanje kao retinol koji „briše“ bore, no može privremeno ublažiti vidljivost finih linija i bora, a zbog hidratantnog učinka koža može djelovati svježije i mlađe. Ovaj serum sadrži hijaluronsku kiselinu visoke i niske molekularne mase, što omogućuje bolju hidrataciju kože. Hijaluronska kiselina najbolje djeluje u vlažnom okruženju pa ju je dobro nanositi dok je koža još vlažna od hidratantnog tonika, osobito ako je vlaga zraka niska ili ste primijetili da vam proizvodi s hijaluronskom kiselinom isušuju kožu.

Kao i drugi L’Adria proizvodi, ovaj serum ne sadrži PEG i polisorbate, mineralna ulja, fenoksietanol, parfem i eterična ulja.

L'Adria Serum i krema

Kako koristiti

Serum se može koristiti ujutro i navečer, kao prvi korak nakon čišćenja lica ili tonika. Ako koristite proizvod s AHA ili BHA kiselinama ili neki drugi tretmanski serum, prvo nanesite njega, a zatim L’Adria serum. Nakon seruma nastavite rutinu uobičajenom kremom ili uljem kako biste zaključali vlagu.

Na stranicama L’Adrie možete pronaći prijedloge kako složiti rutinu s njihovim proizvodima, ovisno o tipu kože.

Moje iskustvo

L’Adria Instant Revitalizing Serum koristila sam oko 2 mjeseca. Nanosila sam ga nakon tonika (najčešće Balea MED), a nakon seruma sam nanosila The Ordinary hidratantnu kremu kao dio jutarnje rutine, a L’Adria regenerirajuću kremu navečer. Nakon hidratntnih serum volim koristiti i skvalan, koji omekša kožu i daje lijepi sjaj.

L'Adria Serum Recenzija

Serum je proziran, ima laganu, viskoznu teksturu i nema miris. Trenutačno osvježava i hidratizira lice, a daje vrlo očiti plump efekt. Ne mogu reći kako djeluje na fine linije, no primijetila sam da mi koža nakon ovog seruma izgleda glađe i punije pa su pore manje izražene. Ne guli se s lica pa će dobro funkcionirati u rutinama s više koraka, a u jutarnjoj rutini će biti dobra podloga za tekući puder. Nije mi izazvao nikakve probleme na koži.

Mislim da je hidratantni serum iznimno bitan u svakoj rutini, a L’Adria serum će pružiti dozu hidratacije i dati koži svježiji, puniji izgled. Svakako je potrebno koristiti hidratantnu ili hranjivu kremu nakon njega, ovisno o vašem tipu kože, koja će pomoći zadržati i produljiti hidrataciju.

Dolazi u količini od 30 ml, a cijena je 129 kuna. Može se kupiti putem L’Adria webshopa ili u Cremme Concept Storeu u Zagrebu.

Sastojci

AQUA, BETAINE, GLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, ALGAE EXTRACT, SOLUBLE COLLAGEN, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, ACACIA SENEGAL GUM, SODIUM PHYTATE, LACTIC ACID, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.