Ren Flash Rinse 1 Minute Facial | Recenzija


Beauty / Thursday, September 10th, 2020

O proizvodu

Ren Flash Rinse 1 Minute Facial je tretman za lice s vitaminom C, koji se koristi kao jednominutna maska. Trenutačno osvježava kožu i vraća joj zdravi sjaj te ju čini glađom i čvršćom. Djeluje na znakove starenja i manje nepravilnosti, a osobito je namijenjen koži u urbanim područjima koja izgleda umorno. Mogu ga koristiti svi tipovi kože, osim kože sklone osjetljivosti.

REN Flash Rinse 1 Minute Facial

Sadrži dva oblika vitamina C, askorbinsku kiselinu i magnezijev askorbil fosfat (MAP). Askorbinska kiselina je čisti oblik vitamina C, dok je MAP jedan od nekoliko derivata vitamina C koji se sve češće koriste u kozmetici. Većina istraživanja o vitaminu C odnosi se na askorbinsku kiselinu, koja se smatra i najučinkovitijim oblikom vitamina C. Njegovo djelovanje u proizvodima za njegu kože je višestruko: kao snažan antioksidans štiti kožu od preuranjenog starenja uzrokovanih slobodnim radikalima, potiče proizvodnju kolagena te pomaže pri uklanjanju hiperpigmentacija, zbog čega se najčešće i koristi. Askorbinska kiselina ima i nekoliko nedostataka: nestabilna je i sklona oksidaciji zbog čega proizvodi koji ju sadrže mogu promijeniti boju, a može i iritirati kožu. Zbog toga se sve češće koriste derivati poput magnezijevog askorbil fosfata. MAP je stabilniji u odnosu na čisti vitamin C, no njegova iskoristivost i učinkovitost nisu istraženi u jednakoj mjeri kao askorbinska kiselina. Ipak, smatra se dobrim sastojkom za postizanje ujednačenog i svjetlijeg tena te je nježniji za kožu od čistog vitamina C.

Proizvod je formuliran bez vode, pa je askorbinska kiselina stabilnija i otpornija na oksidaciju. Uz emolijense i otapala, poput alkana kokosa, sadrži i hidratantne sastojke manitol i glikogen.

Sadrži eterično ulje naranče, u kojem se prirodno nalazi mirisna komponenta limonen, pa može iritirati osjetljivu kožu.

Kako koristiti

Ren Flash Rinse 1 Minute Facial se koristi svaka 3 dana. Nakon čišćenja, nanijeti proizvod na lice i vrat, masirajući kružnim pokretima. Smočiti prste vodom i ponovno umasirati proizvod kako bi se aktivirao vitamin C, pustiti da djeluje jednu minutu te isprati.

Moje iskustvo

Proizvod ima citrusni miris i blago zrnatu, gel teksturu. Nije mi izazvao iritacije, samo blago peckanje kada sam ga ostavila predugo.

Već nakon prvog korištenja, koža je mekša i glađa te ima zdravi sjaj, a s duljim korištenjem primijetila sam ujednačeniji ten.

Ako već u rutini imate serum s vitaminom C, ovaj proizvod će vjerojatno biti suvišan i neće dati previše rezultata, dok je idealan za one koji nisu pronašli idealan proizvod s vitaminom C za svakodnevno korištenje, a htjeli bi ga povremeno imati u rutini.

Sastojci

Coconut Alkanes, Ascorbic Acid, Coco-Caprylate/Caprate, Silica, Sodium Cocoyl Glutamate, Mannitol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Oil, Faex (Yeast) Extract, Copper PCA, Boswellia Carterii Oil, Boswellia Serrata Extract, Glycogen, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Limonene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.