Recenzija – Abnomaly Petrowhat? Baobab


Beauty / Friday, April 12th, 2019

Svi smo čuli za The Ordinary, no što je s ostalim brendovima Deciema? Abnomaly je jedan od njih, a njegov koncept još uvijek nije potpuno jasan. Prvi put je spomenut 2017. na Facebook stranici Deciema kao brend koji je nastao iz dosade. Prošle godine lansirali su prve i zasad jedine proizvode – četiri balzama za usne i kožu zanimljivog naziva – Petrowhat?. Zamišljeni su kao alternativa za proizvode koji sadrže derivate petrolatuma. Dolaze u četiri verzije – Milk (okus kokosovog mlijeka), Baobab (bez okusa), Bali (okus ananasa) i Rio (okus guave). Odlučila sam se za Baobab verziju koja sadrži skvalan i ulje baobaba. U nastavku pročitajte više o ovom zanimljivom proizvodu!

O proizvodu

Petrowhat? Baobab je višenamjenski balzam za usne i kožu koji pomaže zaštititi, hidratizirati i obnoviti suhu kožu.

Sadrži koži identične aminokiseline u bazi od skvalana i ulja baobaba. Skvalan i aminokiseline odlično hidratiziraju kožu i čine ju mekom. Prirodno su prisutni u našoj koži, no njihova proizvodnja opada s godinama pa koža postaje suha. Više o aminokiselinama i skvalanu  i njihovim koristima za kožu možete pročitati u ovim recenzijama: The Ordinary 100% Plant Derived Squalane i The Ordinary Amino Acid + B5.

Baobab ulje također odlično hidratizira, hrani i obnavlja oštećenu kožu. Brzo se upija i ne začepljuje pore.

Petrowhat_Baobab_Recenzija

Kako koristiti

Petrowhat? se može koristiti kao balzam za usne ili nanositi po potrebi na suhu kožu lica i tijela.

Moje iskustvo

Tekstura ovog proizvoda slična je vazelinu, no nešto je rjeđa i lakše se razmazuje. Ima blago slani okus te nema miris. Samo pakiranje podsjeća na popularne i hvaljene Glossier Balm Dotcom balzame koji još nisu dostupni u Hrvatskoj, pa sam očekivala da će ovo biti Deciemov odgovor na njih.

Petrowhat_Baobab_Recenzija

Nažalost, Petrowhat? me nije oduševio svojim učinkom. Na usnicama stvara skliski film koji se počne topiti nakon nekoliko minuta te omekšava usnice, no ne pruža dugotrajniju i bolju hidrataciju od običnih balzama. Zbog skliskog filma nije dobra podloga za ruževe, pa je najpogodniji za korištenje noću. Kao tretman za suha područja na koži djeluje kao i većina hidratantnih krema i ulja.

Smatram da je ovaj proizvod dobra opcija za osobe koje izbjegavaju ili su osjetljive na proizvode koje sadrže derivate petrolatuma, no sam učinak proizvoda nije revolucionaran i bolji u odnosu na većinu balzama za usne. Cijena proizvoda je 7 eura, a dolazi u količini od 15 ml.

Sastojci

Squalane, Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Adansonia Digitata Seed Oil, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Aspartic Acid, Isochrysis Galbana Extract, Tocopherol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.