NIOD Myrrh Clay maska – Recenzija


Beauty / Wednesday, March 20th, 2019

NIOD je jedan od deset brendova tvrtke Deciem, čiji je najpopularniji brend The Ordinary. NIOD je kratica za Non-Invasive Options in Dermal Science, a ovaj brend u svojim proizvodima koristi sastojke najnovije generacije pa su i cijene značajno više u odnosi na The Ordinary. NIOD se zasniva na znanosti i učenju, a poseban značaj daju prošlosti svojom kolekcijom yešti. Yešti sadrži tri proizvoda koji se zasnivaju na Ayurvedi, Unani, medicini Bliskog istoka i tradicionalnoj kineskoj medicini, a jedan od njih je Myrrh Clay, maska s učinkom učvršćivanja kože.

NIOD_Myrrh_Clay

Što je NIOD Myrrh Clay?

NIOD Myrrh Clay je tretmanska maska koji trenutno i vidljivo učvršćuje kožu te ne ostavlja film na koži, koji je uobičajen za moderne formulacije za učvršćivanje kože.

Koristi myrrha, odnosno smirne, i njezine smole, prepoznate su u Ayurvedi, Unani i tradicionalnoj kineskoj medicini, budući da sadrže visoku koncentraciju terpenoida i seskviterpena.

Tradicionalno, smirna se lokalno primjenjuje za liječenje rana i kao antioksidans u prevenciji starenja, a jedna od glavnih koristi lokalne primjene je vidljiva i trenutačna čvrstoća koju daje koži.

NIOD Myrrh Clay maska kombinira visoko pročišćenu smirnu s izoliranim polifenolima iz lišća jagode, koje se koristi u Ayurvedi i koncentrirani Wu Zhu Yu koji se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini. Ovi sastojci nalaze se u hranjivoj bazi sačinjenoj od treseta i indijske Multani Mitti gline.

Recenzija_NIOD_MyrrhClay

Treset se smatra snažnim anti-age sastojkom. Budući da se dobiva od raspadnutih biljnih ostataka, bogat je mineralima i antioksidansima. Doprinosi elastičnosti kože, sužava pore i djeluje protuupalno. [1,2]

Multani Mitti glina je slična bijeloj glini (kaolinu). Uklanja višak masnoće lica, čisti pore, učvršćuje kožu te potiče cirkulaciju. [3, 4]

Wu Zhu Yu je ekstakt koji se priprema od malog bobičastog voća Evodia rutaecarpa te ima umirujuće i protuupalno djelovanje. [5, 6]

Ekstrakt lišća jagode djeluje kao adstringens. [7]

NIOD_MyrrhClay

Kako koristiti

Ova maska koristi se jednom tjedno te se nanosi tanak sloj na čistu i suhu kožu lica. Drži se 15 minuta, a potom se ispire toplom vodom.

Moje iskustvo

NIOD Myrrh Clay dolazi u staklenoj bočici u količini od 50 ml. Maska je smeđe boje te teksturom podsjeća na blato. Lako se razmazuje i ima biljni miris koji podsjeća na crni čaj.

Masku sam, prema uputama, koristila jednom tjedno tijekom dva mjeseca, nakon čega sam nastavila s uobičajenom njegom. U usporebi s drugim maskama od gline, ispire se relativno lako i brzo. Pore nakon ove maske izgledaju čišće, a koža uistinu djeluje čvršće i glađe. Sličan učinak zatezanja ima i Farmacy Honey Potion maska.

Jedina zamjerka ovoj maski je pakiranje koje je dosta nepraktično pa je dobro kupiti i NIOD žličicu za lakše vađenje maske. Unatoč tome, smatram da se radi o vrlo zanimljivom proizvodu koji vrijedi isprobati!

Cijena maske je 33 eura za 50 ml.

Sastojci

Peat, Solum Fullonum, Propanediol, Aqua (Water), Fragaria Vesca Leaf Extract, Glycerin, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Commiphora Myrrh Extract, Evodia Rutaecarpa Fruit Extract, Carrageenan, Acacia Senegal Gum, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.