Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask | Recenzija


Beauty / Thursday, August 26th, 2021

O proizvodu

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask je noćna maska koja zaglađuje I hidratizira kožu tijekom noći, vraćajući joj zdravi sjaj. Formulirana je s hijaluronskom kiselinom, umirujućim ekstraktom lubenice i AHA kiselinama koje poboljšavaju teksturu kože. 

U proizvodnji ove maske koriste se prave lubenice, pa je u maski moguće pronaći komadiće voća. Glow Recipe koristi svoj tajni recept za stabilizaciju i očuvanje voća, kako bi ono bilo sigurno za korištenje u proizvodima za njegu kože. Baza od lubenice bogata je aminokiselinama, vitaminima i antioksidansom likopenom i daje maski hidratantna i umirujuća svojstva te prepoznatljivu ružičastu boju.[1, 2]

Sadrži AHA kiseline – glikolnu i mliječnu. Glikolna kiselina najpoznatija je i najučinkovitija AHA kiselina. Pomaže ukloniti mrtve stanice s površine kože pa koži vraća zdravi sjaj i čini ju mekšom i glađom. Djeluje i kao humektans pa hidratizira kožu. Dužim korištenjem proizvoda s glikolnom kiselinom, ovisno o njezinoj koncentraciji, može se poboljšati tekstura kože, ublažiti fine bore i linije te ukloniti hiperpigmentacije. Zbog svoje male molekularne mase, glikolna kiselina prodire duboko u kožu, što omogućuje učinkovitu eksfolijaciju kože, no upravo zato može iritirati osjetljivu kožu. Mliječna kiselina ima veću molekularnu masu od glikolne pa ne prodire toliko duboko u kožu, zbog čega je nježnija. Ima sličan učinak kao glikolna kiselina – djeluje kao humektans i uklanja mrtve stanice s površine kože. Na ovoj maski nije navedena koncentracija kiselina koju sadrži, no ona vjerojatno nije visoka budući da je maska namijenjena svakodnevnom korištenju i primarno hidrataciji kože, uz blagi eksfolijacijski učinak.  

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask Recenzija

Hijaluronska kiselina je poznati humektans, odnosno sastojak koji na sebe veže vodu, hidratizirajući kožu. Proizvodi s hijaluronskom kiselinom često koži daju puniji, svježiji izgled, a dobro ih je nanositi na vlažnu kožu, npr. nakon hidratantnog tonika, kako hijaluronska kiselina ne bi na sebe vezala vlagu iz kože i tako ju isušila. Ekstrakt japanske alge Caulerpa Lentillifera bogat je aminokiselinama i vitaminom B koji vraćaju koži vlažnost i elastičnost. 

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask sadrži i brojne biljne ekstrakte. Ekstrakt bundeve bogat je antioksidansima i štiti kožu od slobodnih radikala. Ekstrakt nara bogat je vitaminom C i drugim antioksidansima te pomaže obnovi kože. Ekstrakt banane i beta glukan djeluju umirujuće, dok ekstrakt sladića, uz umirujuće djelovanje, pomaže i pri uklanjanju hiperpigmentacija. Ekstrakt bajkalske kapice (Scutellaria Baicalensis) ima antioksidativno i umirujuće djelovanje. [3] O koristima ekstrakta božura, kupusa i batata u kozmetici nema puno informacija pa vjerojatno, kao i većina biljnih ekstrakata, djeluju kao antioksidansi.

Sadrži alkohol i parfem. Ako ste osjetljivi na ove sastojke, preskočite ovu masku. Unatoč lošoj reputaciji koju imaju ovi sastojci, neće naštetiti koži u dobro formuliranim proizvodima, osobito ako nikada niste primijetili osjetljivost na njih. Alkohol se često koristi kako bi poboljšao teksturu proizvoda, a parfem za stvaranje boljeg iskustva pri korištenju proizvoda, budući da proizvodi bez dodanih parfema mogu, za mnoge korisnike, imati pomalo neugodan miris.

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask Recenzija

Kako koristiti

Može se koristiti kao noćna maska, nanoseći bogati sloj maske kao zadnji korak u večernjoj rutini. Masku je potrebno nježno utapkati, a ne trljati. Ujutro temeljito isprati.

Može se koristiti i kao 10-minutna maska. Nanijeti masku na čistu kožu i isprati mlakom vodom nakon 10 minuta. 

Namijenjena je svakodnevnom korištenju, no ako nikada niste koristili AHA kiseline, u početku ju koristite 2 do 3 puta tjedno kako biste vidjeli reakciju kože. 

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask

Moje iskustvo

Maska ima osvježavajuću gel teksturu i ugodan miris lubenice. Dolazi u staklenoj teglici, uz plastičnu špatulicu koja olakšava vađenje.

Kada sam ju koristila kao 10-minutnu masku, nisam vidjela gotovo nikakvu razliku na koži. Dugo se ispire, a koža mi je bila blago isušena, iako nešto mekša. Bolji učinak sam vidjela kada bih ju ostavila nekoliko sati, također ju nanoseći na čistu kožu. Tada je koža djelovala sjajnije i hidratizirano nakon korištenja.

Kao noćnu masku, koristim je kao zadnji korak jednostavne večernje rutine. Uglavnom prije nje koristim samo tonik i hidratantni ili umirujući serum, budući da mi nema smisla nanositi teže kreme, a zatim masku ovako lagane teksture. Ujutro koža djeluje svjetlije i sjajnije. Ne bih rekla da je izrazito hidratantna i da ćete se moći osloniti isključivo na nju za hidrataciju, osobito ako imate suhu ili dehidriranu kožu. 

Ova maska je zabavna za korištenje, no nije must have, osobito ako već imate rutinu koja uključuje proizvode s AHA kiselinama i dobre hidratantne serume i kreme. Mogla bi se svidjeti početnicima s AHA kiselinama i osobama s masnom kožom, ali preporučujem da prvo kupite manje pakiranje od 30 ml ili neki od Glow Recipe setova u kojima često bude malo pakiranje Watermelon Glow Mask.

Od maski s kiselinama koje nisu prejake, boljom mi se pokazala Bionike Defence Mask Instant Glow (recenzija), a za hidrataciju Caudalie Vinosource Hydra hidratantna maska.

Cijena Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask je oko 48 eura za 80 ml i 24 eura za 30 ml.

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask 2

Sastojci

Aqua/Water/Eau, Sodium Hyaluronate, Glycerin, Caulerpa Lentillifera (Seaweed) Extract, Simethicone, Citrullus Lanatus (Watermelon) Fruit, Silica, Propanediol, Glycolic Acid, Lactic Acid, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Paeonia Suffruticosa (Peony) Root Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Ipomoea Batatas (Sweet Potato) Root Extract, Scutellaria Baicalensis (Skullcap) Root Extract, Betaine, Beta-Glucan, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Alcohol, Fragrance/Parfum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.