Afrodita Tonik Aloe Vera | Recenzija


Beauty / Thursday, May 14th, 2020

O proizvodu

Afrodita tonik s aloe verom djeluje na tri razine – vlaži, umiruje i regenerira kožu. Također štiti od onečišćivača iz okruženja (anti-pollution djelovanje) i hladi kožu. Mogu ga koristiti svi tipovi kože, a osobito će odgovarati suhoj, nadraženoj i koži pocrvenjeloj od sunca.

Glavni sastojak je sok aloe vere, koji se često nalazi u proizvodima za hidrataciju. Aloe vera poznata je po svojim hidratantnim i umirujućim svojstvima, a djeluje i kao antioksidans. Pomaže koži vratiti vlažnost i omekšati ju. [1, 2]

Afrodita Tonik Aloe Vera

Sadrži glicerin koji djeluje kao humektans te alantoin koji pomaže umiriti, obnoviti i hidratizirati kožu. [3] Među hidratantnim i obnavljajućim sastojcima u ovom toniku su i šećer trehaloza, ureja, aminokiselina serin te sol hijaluronske kiseline, natrijev hijaluronat. [4, 5, 6] Šećeri, ureja, aminokiseline i hijaluronska kiseline neki su od brojnih elemenata koji čine prirodne hidratizirajuće faktore (NMF – natural moisturizing factors). NMF su elementi koji se prirodno nalaze u vanjskom sloju kože, epidermi, a njihova je uloga osigurati dovoljnu razinu hidratacije kože, što ju čini glatkom, elastičnom i otpornom na vanjske utjecaje. Proizvodi za hidrataciju, stoga, često uključuju sastojke koji su srodni NMF kako bi pomogli koži vratiti i održati vlažnost. Više o NMF možete pročitati u ovom postu.

Ne sadrži alkohol i parfem. Sadrži umjetna bojila CI 42051 (plava) i CI 19140 (žuta), koja su dopuštena za korištenje u kozmetičkim proizvodima u Europskoj uniji.

Kako koristiti

Može se koristiti kao prvi korak nakon čišćenja lica kako bi vratio koži vlažnost i pripremio ju za ostatak rutine. Ako koristite proizvod s BHA ili AHA kiselinama prvo nanesite njega na čisto, suho lice, a zatim tonik te ostale proizvode.

Afrodita Tonik Aloe Vera

Moje iskustvo

Tonik dolazi u bočici s raspršivačem u količini od 100 ml. Koristim ga prije seruma s hijaluronskom kiselinom, koje je dobro nanositi na vlažnu kožu, pa ne čekam da se tonik upije već odmah nanosim serum. Kada pustim da se u potpunosti upije, ostavi lagani, ljepljivi film. Imam normalnu kožu i dovoljno mi je hidratantan, ali mi neposredno nakon nanošenja izaziva blagi svrbež koji nestane nakon nekoliko sekundi. Iako taj osjećaj nije intenzivan i ne izaziva mi crvenilo ili bilo koji drugi oblik iritacije, izostaje ugodni, osvježavajući učinak koji volim kod tonika.

Iako ovaj tonik pruža hidrataciju i daje lijep sjaj licu, ne sviđa mi se osjećaj na licu nakon nanošenja pa ne bih ponovila kupnju.

Cijena Afrodita tonika s aloe verom je oko 40 kuna.

Sastojci

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Polysorbate 20, Allantoin, Trehalose, Urea, Serine, Pentylene Glycol, Algin, Glyceryl Polyacrylate, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Pollulan, Disodium Phosphate, Potassium Phosphate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Sulfite, CI 42051, CI 19140

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.